Voorpagina

NIEUWS

Hoe heurt het eigenlijk?

Wil je meer weten over spelregels, alerteren, over hoe het eigenlijk hoort aan de bridgetafel en nog veel meer op dit gebied? Je kunt het vinden via het menu van de BCL-site onder ‘clubcompetitie’ en op de website van de Bridgebond.

Gedichten (drie afleveringen)

Het ziet er naar uit dat het nog even duurt voor we elkaar weer live zullen zien. Daar moeten nog heel wat spuiten voor gezet worden….
En voordat we het contact met elkaar helemaal verliezen, komen er iedere week 1 of 2 (corona)gedichten op de site.
Gemaakt door Judith Nieken, tekstdichter bij Lttrvreters.

Oud nieuws op de website van BCL!

Bob Dylan zong ‘The Times They Are a-Changin’, Friezen zeggen ‘Tiden hawwe Tiden’. Dat laatste is ook de titel van de stukjes die in dit 75-jarig jubileumjaar op onze website zullen zijn te lezen. We spitten daarvoor ons archief door, op zoek naar interessante, vergeten en leuke wetenswaardigheden. Die proberen we aan te vullen met verhalen en reacties van onze leden. De eerste aflevering van ‘Tiden hawwe Tiden’ staat nu op de website.

Partner gezocht op StepBridge

De beide toernooien (woensdagavond en donderdagmiddag) van BCL op StepBridge groeien in populariteit. Er zijn steeds meer mensen die een partner zoeken om mee op StepBridge te spelen. Daarom is de rubriek “Partner gezocht” opgeschoond. Die staat nu even speciaal open voor degenen die een partner voor StepBridge zoeken. Geef je op m.b.v. het formulier.

In memoriam: Aukje Bijvoets

Op 13 december 2020 is ons medelid Aukje Bijvoets overleden. André Busse heeft voor haar een In Memoriam op onze site geschreven.

Oplossing Kerstpuzzel 2020

De prijswinnaars van de kerstpuzzel 2020 zijn bekend. Kijk voor de prijswinnaars en de oplossing hier. Prijswinnaars: van harte gefeliciteerd!

Uitslag kerstdrive

Op woensdag 23 december hebben wij onze kerstdrive gehouden. Het was natuurlijk minder gezellig door de corona-maatregelen maar op StepBridge hebben we toch plezierig met elkaar kunnen bridgen. De opkomst was heel hoog: er deden 37 paren mee en er waren maar liefst tien prijzen voor de nummers 1, 2, 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30 en 35. Deze prijzen worden bij de winnaars thuis bezorgd. Kijk hier voor de uitslag. En voor de winnaars: van harte gefeliciteerd!

BCL Ja Gezellig

Thuis bij …

Er is weer een nieuwe aflevering van de serie “Thuis bij …”. Deze keer staat Annelies de Laat in de schijnwerpers. Kom snel alles over haar te weten. Klik hier.

Forumprobleem 42

Wim Ooiman heeft voor de kerstvakantie twee bijdragen geleverd: een nieuwe aflevering van het forumprobleem (nr. 42) en in de rubriek bied- en spelproblemen laat hij aan de hand van twee voorbeelden zien hoe 3SA tegen te spelen.

BCL op StepBridge

Speel samen met onze club BCL mee op StepBridge. Je kunt nu op twee speelmomenten per week meedoen. Kijk hier voor meer informatie.

Partnersite

De Nederlandse BridgeBond (NBB) heeft onlangs een site gemaakt waarop je een bridgepartner kunt zoeken. Dat kan heel handig zijn als je een partner voor Stepbridge zoekt en je wel in het hele land wilt zoeken.

Geen starterscursus

De aangekondiging van de start van een nieuwe cursus bridge voor beginners op maandag 5 oktober 2020 is komen te vervallen door de nieuwe corona-maatregelen van de overheid. Zodra het weer verantwoord is een cursus te organiseren, worden degenen die belangstelling hebben getoond, hiervan op de hoogte gesteld.

Bridge bij Bridgeclub Leeuwarden

Bridgeclub Leeuwarden is een club voor alle bridgers in Leeuwarden en omgeving. Wij bieden de mogelijkheid te bridgen op zowel recreatief- als wedstrijdniveau. Je kunt bij BCL bridge leren via cursussen, qua niveau doorgroeien en in het bridgeseizoen wekelijks op vijf momenten in competitieverband spelen in een prima sfeer. We verwelkomen je graag als nieuw lid en helpen je op weg in de mogelijkheden van het georganiseerde bridge.

Bridge is een zeer boeiend kaartspel dat door honderdduizenden mensen wordt gespeeld. Het is een denksport voor jong en oud, waarbij vaak nieuwe sociale contacten ontstaan. De basisregels zijn eenvoudig te leren, maar het spel heeft een enorme diepgang. Bijna alle spelers leren bridgen door een cursus te volgen.

Hier vind je meer informatie: