Nieuwsbrief BCL juli 2021

1 juli 2021

Beste leden van BCL,

Nadat we ruim een jaar niet live hebben kunnen bridgen, lijkt het er nu op dat we in september weer kunnen starten met de competitie. We hopen u dan weer, in goede gezondheid, te kunnen begroeten.

Openingsdrive
We starten het seizoen met een drive op zondagmiddag 29 augustus te Zaal Enzo. Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen we dan bijkletsen, maar vooral weer heerlijk bridgen. Uiteraard zullen prijsjes niet ontbreken; daar gaat de commissie “Ja gezellig” wederom zorg voor dragen. We zullen u tijdig informeren over hoe en wanneer u zich aan kunt melden voor deze drive.

Zomeravondbridge
We brengen graag nogmaals het zomeravondbridge bij u onder de aandacht. Elke donderdagavond kan er gebridged worden bij Zaal Enzo (inloop vanaf 19.00 uur, start 19.30 uur). We hopen u te zien bij het zomeravondbridge waar traditiegetrouw tijdens de laatste ronde bitterballen worden geserveerd.

Start competitie
Als corona geen roet in het eten gooit, starten we met de clubcompetitie op maandagmiddag 6 september. In de nieuwsbrief van augustus zullen we u informeren over hoe we starten.

Partner gezocht
Zoekt u een bridgepartner voor het komende seizoen dan kunt u via de rubriek “Partner gezocht” op de site van BCL een oproep plaatsen. U kunt voor het vinden van een partner ook de competitieleider van het betreffende spelmoment benaderen.

Algemene Ledenvergadering (ALV)
De Steateseal in het Provinsjehûs te Leeuwarden bestaat 125 jaar. Om dat jubileum te vieren wordt de historische debatzaal opengesteld voor andere vergaderingen dan alleen die van Provinciale Staten. Aangezien BCL dit jaar 75 jaar bestaat en we daar tot op heden nog geen feestelijk tintje aan hebben kunnen geven, leek het ons een goed idee om de ALV in de Steateseal te houden. Om vast te noteren in de agenda: ALV maandagavond 6 september in de Steateseal. Nadere informatie volgt nog.

Opfriscursus
Na de onverwacht lange bridgepauze is de kennis wat betreft bridgen bij de onervaren bridger wellicht wat weggezakt. Om het kennisniveau weer wat op peil te brengen, is onze bridgedocent Gerben Kazimier bereid gevonden een opfriscursus van 5 à 6 avonden te geven voor cursisten die maximaal drie jaar geleden een (starters)cursus bij hem hebben gevolgd. Nadere informatie volgt in de nieuwsbrief van augustus.

Penningmeester gezocht
Onze kundige en gewaardeerde penningmeester Gerard Brattinga heeft aangegeven na het seizoen 2021-2022 te stoppen met het penningmeesterschap. Dit betekent dat we op zoek moeten naar een nieuwe penningmeester. Heeft u interesse, stuur dan een mail naar bcl.secretariaat@gmail.com.

Tot slot willen we onze waardering uitspreken voor het feit dat u BCL bent blijven steunen.

Namens het bestuur:

Sita Reinsma (voorzitter)
Sjoerdje Reicher (secretaris)

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsbrieven. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Nieuwsbrief BCL juli 2021

  1. Leo Stam schreef:

    Het zou erg mooi zijn als ik de opfriscursus van Gerben Kazimier zou mogen meemaken. Als beginnend bridger was het de afgelopen tijd niet mogelijk mij verder te ontwikkelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.