Nieuwsbrief BCL maart 2021

Beste leden van BCL,

Nu het aantal mensen dat gevaccineerd is gestaag toeneemt, beginnen we meer en meer hoop te krijgen dat het dagelijkse leven zal normaliseren én dat we in september weer live kunnen bridgen.

We zijn heel blij dat, zoals het nu lijkt, het overgrote deel van onze bridgers het komend seizoen lid blijft van BCL.

Zolang er nog niet in de zaal gebridged kan worden, is er in ieder geval StepBridge. StepBridge is er voor het plezier van iedereen die bridgen leuk vindt en biedt voor elke bridger wat wils. Of u nu een doorgewinterde bridger bent, recreant, of net klaar met de cursus, er zijn altijd StepBridgers waarmee u op uw eigen niveau kunt spelen.

Met een proefaccount kunt u vrijblijvend 14 dagen meespelen (max. 150 spellen). Pas daarna besluit u of u definitief lid wordt

 • Speel wanneer het u uitkomt, u kunt 24 uur per dag terecht!
 • Speel QuickStep of doe mee aan de doorlopende competitie.
 • Doe mee aan toernooien en speciale evenementen.

Als u geen StepBridge-abonnement heeft maar wel als NBB-gast wilt deelnemen aan de clubtoernooien op woensdagavond en donderdagmiddag, betaalt u daar een kleine bijdrage voor. Per keer dat u deelneemt, betaalt u hiervoor € 0,50. U kunt betalen met zogenaamde deelnamepunten. Er bestaat ook de mogelijkheid om op vrijdagavond aan het districtstoernooi deel te nemen; deelname hieraan is gratis. Als het u wat lijkt om op StepBridge te spelen maar daar hulp bij nodig heeft; er zijn altijd ervaren spelers die u wegwijs willen maken. Wilt u van deze optie gebruik maken, stuur dan een mail naar: bcl.secretariaat@gmail.com, dan kunnen we u koppelen aan een ervaren StepBridger.

Wist u al dat…….

 • Het Nederlands kampioenschap voor vrouwenparen 2021 is gewonnen door
  Sita Reinsma en Marijke van den Bogert, beiden spelend op de dinsdagavond. Het Nederlands kampioenschap voor vrouwenparen werd dit jaar online gespeeld. Paren in de bondsklasse A hebben gestreden om de nationale titel, paren in de bondsklasse B speelden voor promotie naar de hoogste klasse.
  BCL is bijzonder trots op Sita en Marijke die met een fantastische score van 60,65% de nationale titel in de bondsklasse A wisten te behalen.
 • Het bijzonder leuk is om de gedichten van Judith Nieken op de site van BCL te lezen. Ook de rubrieken “Oud nieuws van BCL” en “Hoe heurt het eigenlijk?” verdienen uw aandacht.

Waarom geen korting op de contributie?
De afgelopen tijd heeft het bestuur enkele keren de vraag gekregen waarom er geen korting op de contributie is gegeven. Uiteraard hebben we hier binnen het bestuur over nagedacht, maar er moest geconcludeerd worden dat dat niet tot de mogelijkheden behoort. Daarvoor zijn o.a. de volgende redenen te noemen:

 • Onze ‘vrije’ financiële reserves zijn zo beperkt dat een korting er niet in zit.
 • De vaste clubkosten gaan in hoge mate gewoon door. Daarbij zijn zaalhuur en bondscontributie belangrijke onderdelen. Voor de zaal hebben we een jaarcontract, dat we als regel in april verlengen voor het volgende seizoen. De kosten bedragen ca. € 7.500 bij vijf speelmomenten per week.
 • In vergelijking met andere bridgeclubs is onze contributie van € 70,- erg laag, zeker als je beseft dat je (in corona-vrije tijden) voor dat bedrag bij BCL vijf maal per week kunt bridgen. In de pre-coronatijd waren er spelers die drie keer per week in de zaal aanwezig waren. Van die € 70,- gaat overigens € 23,- op aan Bondscontributie.
 • Wij hopen in het nieuwe seizoen weer ‘live’ te kunnen bridgen. Als we nu korting zouden geven, zou in het volgende seizoen de contributie vermoedelijk moeten worden verhoogd; dat is iets wat we willen voorkomen.

Als bestuur gaan we de komende tijd verder met nadenken over hoe het komende bridgeseizoen het best vorm gegeven kan worden. Overleg met Zaal Enzo speelt ook een belangrijke rol in dat proces. Suggesties uwerzijds worden door ons zeker op prijs gesteld.

Het zou fijn zijn elkaar in ieder geval in september weer aan de bridgetafel te ontmoeten. We blijven u op de hoogte houden van nieuwe ontwikkelingen.

Vriendelijke groet, namens het bestuur:

Sita Reinsma (voorzitter)
Sjoerdje Reicher (secretaris)

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsbrieven. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.