Bridgecursussen deel 1 en deel 2 starten in september 2019

  • Op dinsdag 24 september start een nieuwe basiscursus bridge deel 1 voor beginners.
  • Maandag 23 september begint een bridgecursus deel 2. Deze is bedoeld voor mensen die eerder deel 1 volgden, maar is ook zeer geschikt voor leden van BCL die hun kennis willen opfrissen/aanvullen.

Beginnerscursus

Bij voldoende deelname start op dinsdag 24 september 2019 een nieuwe cursus deel 1. Bridgedocent Gerben Kazimier verzorgt de lessen voor beginners die onze mooie denksport willen leren. De cursus van 12 lessen wordt gegeven in zalencentrum Zaal enzo, Kalverdijkje 77C te Leeuwarden van 19.30 tot 22.00 uur.

Bridge is een bijzonder boeiend kaartspel dat door honderdduizenden mensen wordt gespeeld. Het is een denksport voor jong en oud en het bijzondere is dat er vaak nieuwe sociale contacten ontstaan. De basisregels zijn eenvoudig te leren, maar het spel heeft een enorme diepgang. Bijna alle spelers leren het bridge door een cursus te volgen.

Na afronding van de cursus kun je doorstromen naar de BCL,waar op meerdere middagen en avonden competities zijn. Of je speelt het spel met vrienden thuis, online op de computer, tijdens een gezellig toernooi of zelfs een bridgevakantie. Want als dit spel je gegrepen heeft laat het je niet zomaar weer los.

Heb je zin om bridge te leren? Volg dan de cursus startersbridge, een unieke methode om spelenderwijs met bridge te beginnen.

De kosten van de gehele cursus, inclusief het lesboek, bedragen € 40,00. Aanmelden  bij de docent via e-mail. Voor verdere informatie: tel: 058 2675598.

Vervolgcursus

Op maandag 23 september 2019 begint deel 2 van de beginnerscursus van Bridgeclub Leeuwarden. Deze is bedoeld voor degenen die eerder deel 1 van de cursus volgden, maar is ook geschikt voor leden van BCL die hun kennis willen opfrissen/aanvullen. Cursusleider is Gerben Kazimier. De kosten van de hele cursus van 12 lessen, inclusief het lesboek, bedragen € 40.00. Maar ook inschrijven per los onderdeel (middag) is  inschrijven voor  € 3,- per persoon. Je kunt individueel meedoen of als paar. Vanwege de voorbereiding is vroegtijdige aanmelding noodzakelijk: uiterlijk vóór 12 uur op de vrijdag voorafgaand aan de cursusdag via e-mail.

De cursus wordt gehouden op maandagmiddag van 13.30-16.00 uur in zalencentrum Zaal enzo, Kalverdijkje 77C te Leeuwarden.

Programma:

23 sept – Het maken van een speelplan bij SA

30 sept – Limietbiedingen (zowel van de openaar als de antwoorder

7 okt – Uitgekiend uitkomen

14 okt – Gestoord bieden

21 okt – Het maken van een speelplan bij troefcontracten

28 okt – De vier verschillende handtypen – prioriteiten o.a. reverse

4 nov – De Snit (enkele-, dubbele-, herhaalde-, gemarkeerde snit)

De kansen (aanpak speelfiguren)

11 nov – Het rode kaartje

18 nov – Samenwerken (informatie overbrengen)

25 nov – Naar Slem

2 dec  – De verbinding (tips)

9 dec – Conventies

Meer informatie bij de docent Gerben Kazimier, tel. 058 267 5598 of vul het formulier hieronder in.

Aanmelden

Naam (verplicht):

Telefoon:

E-mail (verplicht):

Opmerking(-en):

Dit bericht is geplaatst in Bridgecursussen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.