Cursus Nieuwe Aanwas 2018

BCLlogo

Speciaal voor nieuwe leden van de 40 Friese bridgeclubs, heeft het district Friesland een nieuwe cursus ontwikkeld: de cursus Nieuwe Aanwas 2018. Deze cursus is bedoeld voor iedereen die in het seizoen 2017-2018 heeft leren bridgen en de eerste één of twee beginnerscursussen heeft gevolgd en daarna lid van een bridgeclub geworden is.

De eerste drempel is overwonnen, u kent inmiddels de eerste beginselen van ons prachtige spel en bent er waarschijnlijk door gepakt, anders was u geen lid geworden van een bridgeclub. Of u vindt het gewoon heel leuk en gezellig en u heeft door het kaarten nieuwe sociale contacten gemaakt en misschien zelfs wel nieuwe vrienden gevonden.

Velen van u zullen echter nog met de nodige vragen zitten, zowel wat betreft het bieden als het spelen. Of over allerlei andere zaken waar u ineens mee geconfronteerd wordt op de club: alerteren, het stopkaartje, arbitrage, wat is bridge-ethiek, wat mag wel en wat mag niet? Wellicht wilt u uw eerste ervaringen delen met andere bridgers die dit jaar voor het eerst begonnen zijn op een bridgeclub, de leuke dingen, maar ook de problemen die u tegenkomt en hoe anderen daarmee omgaan. En u kunt al uw vragen kwijt aan Hester Gast, gediplomeerd bridgedocent èn wedstrijdleider die u met al uw vragen en problemen kan helpen.

De cursus bestaat uit 8 sessies van ongeveer 2 à 2½ uur. In principe zijn wij van plan de cursus op 3 locaties te geven: Joure, Leeuwarden en Oosterwolde. In het verleden vonden districtscursussen altijd op zaterdagochtend of zaterdagmiddag plaats, maar wij vragen ons af of dat nog steeds de voorkeur van de meeste mensen geniet. Aangezien vrijwel alle clubs op maandag(middag) t/m donderdag op de middag en avond clubcompetities spelen, vallen deze dagdelen af. Blijven dus over: maandagavond, vrijdagmiddag, vrijdagavond, zaterdagochtend, zaterdagmiddag of een doordeweekse ochtend. Als u aan deze cursus mee wilt doen, verzoeken wij u omgaand aan Hester Gast door te geven welke plaats uw voorkeur heeft en op welke dag en welk dagdeel (ochtend, middag of avond). Wij zullen proberen zoveel mogelijk met ieders wensen rekening te houden, maar uiteraard wel voor zover mogelijk qua zaalruimte en agenda van de docent.

Hester Gast
Telefoon 058 256 3573 of 06-15 15 78 29
E-mail: hgast@xs4all.nl

Dit bericht is geplaatst in Cursussen. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.