Youth online bridgecursus

BCLlogoHet NBB district Friesland heeft in overleg met Hester Gast het plan opgevat om voor jongeren een bridgecursus op te zetten die hoofdzakelijk via de computer zal plaats vinden.

 

De NBB organiseert speciale (bridge) kampen voor de jeugd, internationale (bridge) ontmoetingen, trainingen, toernooien enz. Er komen gestaag altijd wel weer wat pupillen en junioren bij, waaruit gelukkig altijd weer nieuw talent opbloeit, waardoor Nederland nog steeds hoog genoteerd staat in de Wereldtop. Maar het blijft een heidens karwei om de jeugd voor bridge te interesseren.

Omdat het les krijgen in een zaaltje voor de jeugd waarschijnlijk niet aantrekkelijk genoeg is, heeft het district Friesland in overleg met Hester Gast het plan opgevat een bridgecursus op te zetten die hoofdzakelijk via de computer zal plaats vinden.

Er vindt één gemeenschappelijke les plaats, waarin de cursisten elkaar leren kennen en waarin de spelregels van het bridgespel worden uitgelegd. Daarna wordt voor iedereen apart een zgn. log-in account op een bridgeprogramma aangemaakt, dat daarna meteen functioneel is en waarmee 24/7 gratis over de hele wereld gebridged kan worden!

Iedere week op woensdagmiddag met herhaling op vrijdagavond vindt een les plaats van een uur. Daarna blijft de docent nog twee uur gratis online voor het beantwoorden van vragen en kun je eventueel vragen of ze met je mee wil kijken of zelfs met haar spelen! Gedurende de rest van de week kun je zoveel als je wilt zelf spelen op het programma, zowel tegen andere bridgers, maar ook in een beschermde trainings-omgeving, om je spelpeil te verbeteren, of tegen robots. Je kunt ook diverse toernooien spelen, zowel met je eigen partner als individueel als met en tegen robots. De meeste toernooien zijn gratis; voor sommige geldt een inleggeld van $ 1,25. Je kunt deze dollars op de website kopen, bijvoorbeeld met een creditcard. Maar wat het bridgen zelf betreft, is de site echt volledig gratis!

De eerste gezamenlijke les kost € 10,=. Deze les zal gegeven worden in Drachten, Joure en Oosterwolde. De volgende on-line lessen kosten € 5,= Dat is inclusief de gratis twee uur dat de docent na afloop van de les nog aanwezig is. Als je met vragen of problemen zit, kun je de docent altijd bellen of mailen, waarna je gratis antwoord krijgt.

Schrijf zo spoedig mogelijk in voor deze UNIEKE cursus zodat we zo spoedig mogelijk van start kunnen gaan!

Opgave bij Hester Gast
E-mail hgast@xs4all.nl
Telefoon: 058 256 3573 of 06 1515 7829

Dit bericht is geplaatst in Cursussen. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.