Doppen sparen voor de geleidehond (hulphond)

doppensparen.pngIedereen heeft ze thuis. Plastic dopjes van bijvoorbeeld frisdrankflesjes of melkpakken. Gooi ze niet weg, maar lever ze in! U ontlast zo het milieu én u steunt de KNGF (Koninklijk Nederlands Geleidehonden Fonds). De opbrengst van de dopjes gaat naar de opleiding van de geleidehonden.

Een hond opleiden kost ca. € 5000,- en hiervoor zijn ca. 11 miljoen dopjes nodig. We hebben het over de opleiding van blindengeleidehonden, assistentiehonden, autismegeleidehonden, buddyhonden (voor b.v. veteranen met PTSS), medische detectiehonden die op verdachte luchtjes in ontlastingmonsters speuren om daarmee darmkanker te ontdekken. U kunt dit ook lezen via internet op KNGF Geleidehonden.

Alle ronde doppen en deksels zijn welkom! Doppen van frisdrankflessen (ook b.v. van olie/bakolie enz.), doseerdopjes van wasmiddel en wasverzachter, deksels van pindakaaspotten. Als het maar rond is en hardplastic. De dopjes dienen schoon en droog ingeleverd te worden. Van de doppen worden plastic pallets gemaakt. Via een inzamelpunt gaan de doppen naar een recyclebedrijf dat een vergoeding toekent aan KNGF Geleidehonden.

De leden van de Bridge Club Leeuwarden kunnen hun dopjes meegeven aan Marianne Enzmann of Rob Stein tijdens de bridgeavonden. Als wij er niet zijn, kunt u de dopjes ook achter de bar afgeven van Priyas.

Marianne Enzmann

Dit bericht is geplaatst in Oproepen. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Doppen sparen voor de geleidehond (hulphond)

  1. Wim Ooiman schreef:

    Dit wist ik niet. Lijkt me een prima actie. Heb al wat dopjes inmiddels.

    Veel succes!

    Wim Ooiman

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.