Thuis bij: Adrie van Brummelen-van Varik


Hoe lang speel je al bridge?
Ik denk tussen de 40 en 45 jaar met dezelfde partner.

Waarom ben je ooit begonnen met bridge?
Toen onze kinderen klein waren en ik niet werkte wilde ik toch wat doen, maar dan in de avonduren. Via een kennis hoorde ik over bridge en aangezien ik van spelletjes hield, besloten mijn huidige partner en ik om op bridge les te gaan. We begonnen met het systeem Culbertson, wat toen normaal was. Toen Acol wat algemener werd zijn we weer op les gegaan.

Ben je een Sans-Atout- of troefspeler?
Ik denk dat ik Sans Atout wat leuker vind, maar eigenlijk maakt het me niet zoveel uit.

Wat vind je belangrijk in je bridgepartner?
Ik vind het belangrijkste dat ik mijn partner kan vertrouwen, maar ook dat wij elkaar niets verwijten.

Wat vind je van jezelf een vervelende eigenschap tijdens het bridgen?
Ik heb natuurlijk geen vervelende eigenschappen……………… ;).

Heb je nog andere hobby’s naast het bridgen?
Andere hobby’s zijn: lezen, sport kijken en een beetje beoefenen, fietsen, koken. Musea bezoeken vooral met een kleinkind, vrijwilligerswerk, noem maar op. Eigenlijk vind ik veel dingen leuk om te doen.

Wat is je favoriete boek en waarom moet iedereen dat lezen?
Ik hou erg veel van autobiografische boeken, maar ook van thrillers en boeken over de Tweede Wereldoorlog. Ik heb een dikke pil uit van de “7 zussen” waarvan ik dacht dat ik die nooit zou lezen. Vond het nog leuk ook. Mensen die niet zo van lezen houden zouden dit boek misschien ook leuk kunnen vinden. Het leest erg gemakkelijk.

Wat is je favoriete stad en land?
Mijn favoriete landen zijn Amerika en Portugal. Amerika omdat het zoveel te bieden heeft aan mooie steden. Chicago en New Orleans zijn er zomaar twee, en Portugal omdat het prachtige natuurgebieden en oude plaatsen heeft. Maar dat heeft Spanje ook. Zuid-Korea vind ik ook heel bijzonder, daar is een totaal andere cultuur.

Wat is je lievelingsgerecht?
Mijn lievelingsgerecht?? Heb ik niet. Ik vind erg veel lekker. Ik hou van eten, het liefst met meerdere mensen en dan maakt de gezelligheid het eten lekker. Ik hou wel erg van Aziatisch eten, bijvoorbeeld Balinese kip! Maar ook stamppotten vind ik lekker.

Heb je nog een tip voor de BCL?
Ik vind het jammer dat het niet meer zo druk is op de dinsdagavond, maar daar kan de BCL niets aan doen. Ze proberen genoeg. Verder heb ik geen tips omdat het voor mij wel goed is zoals het nu gaat.

Wat vind je top aan de BCL?
Ze houden de leden goed op de hoogte van alles wat er verandert of gebeurt op landelijk niveau.

Dit bericht is geplaatst in Thuis bij. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.