Uitleenboxen of ook wel thuisspeelkistjes

BCL beschikt over uitleenboxen, waarmee leden van onze club thuis kunnen bridgen. Meer informatie over het lenen vindt u op onze pagina uitleenboxen.

Vroeger
De oude tijd van de uitleenkistjes ligt al ver achter ons, de tijd van handmatig gefabriceerde triplexkistjes en zelfgenaaide skai-mappen. Jacqueline Rooding heeft heel lang de uitleen verzorgd met zorgvuldig en handmatig samengestelde thuisspeelboxen met daarin boards van kunststof.

Nu
Het handmatig dupliceren is tijdrovend en foutgevoelig. Daarom werd het tijd voor automatisering met Big DealBOS, onze dupliceermachine Bridgesorter en Jack
Met Big Deal worden random spellen gegenereerd die vervolgens met BOS en Bridgesorter worden gedupliceerd. Het deelprogramma Big Deal garandeert random gegenereerde spellen en wordt ook door de Nederlandse Bridgebond (NBB) gebruikt. Met Bridgesorter worden de spelverdelingen snel in de boards gedupliceerd.
Vervolgens worden de spellen in Jack ingelezen om daarmee een thuiswedstrijd uit te rekenen. Jack berekent met verschillende systeemkaarten de frequentiestaten van de spelverdelingen. Wij laten Jack elk spel aan 51 tafels spelen. De top is dan 2 * 51 – 2  = 100 punten of dan ook 100%. U kunt thuis daarmee op elk spel uw eigen score bepalen.
Dit nieuwe systeem is opgezet door Aarnout Reicher en Bert de Jong. Zij verzorgen ook de updates van de spellen in de uitleenboxen, waarvoor wij hun natuurlijk zeer dankbaar zijn.

Bijsluiter
In de bijsluiter Thuiswedstrijd met Big Deal en Jack in elke box vindt u meer informatie over het bepalen van uw eigen scores.
De eerste drie boxen zijn nu op bovenstaande wijze samengesteld. Het betreft de boxen met de nummers  25, 26 en 27. De boxen zijn te herkennen aan de gele nummerkaarten op de voorkant.
Er komt geen voorselectie van de spellen aan te pas. Geen boekenspellen of zo.
De spellen zijn vergelijkbaar met de spellen in onze eigen BCL-competitie en daarom ook geschikt voor A-lijners, om hun vaardigheden te testen.

Toernooi
Veronderstel dat de gegevens van een gepeeld toernooi bekend zijn. Dan kunnen wij daar, op bovenstaande wijze, een thuiswedstrijd van maken. Wij hebben alleen de spellen in Portable Bridge Notation (.pbn) nodig. Denk hierbij bijvoorbeeld aan oude Ruitenboertoernooien.

Wij wensen u veel plezier met de uitleenboxen.

Dit bericht is geplaatst in Van het bestuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.