We were crunched

notenkrakerOp vrijdag 24 november jl. deden John Linse en ik mee een aan een vrije inloop parenwedstrijdje met Butlertelling, in Hotel Lunia in Oldeberkoop. Leuk trouwens, prima ambiance en veel lekkere hapjes. Halverwege december is er weer zo’n avondje; ik kan het van harte aanbevelen.

Zes van de zeven rondjes van vier spellen gingen redelijk tot goed, samen plus 39 imps. Maar van eentje, ons tweede rondje, tegen Myriam van der Heide en Jand de Caluwe, kan ik alleen maar zeggen: we were crunched (we werden gekraakt en vermalen: ik citeer Bobby Wolf, die dat ooit, met een dikke sigaar tussen de lippen, zei, toen iemand vroeg hoe de wedstrijd was verlopen).

In het eerste spel pakte ik als oost (N/NZ) op: ScHVB1076 Ha8 RuA872 KlT9. Myriam opende 1Ha, ik 1Sc, Jand 2Sc (sterk en hartenfit), John 4Sc (zwak met minstens vier schoppens), Myriam 5Ha, ik 5Sc en Jand 6Ha. Na twee keer pas besloot ik de dames te geloven en nam uit met 6Sc.
Ik zag Jand denken: ik laat me niet wegblazen. Ze bood 7Ha! Hebbes, dacht ik en doubleerde. RuA op tafel en de dummy ging open: ScA92 HaVB7652 RuKlHV62.
Het afspel was weinig meer dan een claim: 7Hax contract. En een berg impen, want de rest van het veld bleef steken in 6Ha.

In het tweede spel bereikten Myriam en Jand zonder veel problemen 6Ha, ook zonder veel problemen met een overslag gehaald (maar hier was 7Ha bieden een loopje nemen met de kansen). Natuurlijk werd dat slem ook wel eens gemist, dus ging het kosten.

In het derde spel boden ze … u raadt het al, nog een keer 6Ha! Deze had best 7Ha mogen zijn, maar als een deel van het veld zelfs klein slem mist, pak je even goed veel impen voor 6Ha+1. Wij zaten erbij, keken ernaar en besloten maar te delen in het kraaiende plezier van onze tegenstanders.

Toen het laatste spel. Ik had als oost (W/-) ScA752 HaVB5 RuAB7 KlH97.
John 1Ru, pas, ik 1Sc, Jand 3Ha en John 3Sc. Na wat controlebiedingen vroeg ik met 5Sc naar de kwaliteit van John’s schoppens. Die paste vlot met ScB1093 HaA3 RuH9652 KlA10.
Met de schoppenplaatjes verdeeld en de kleur 3-2, RuV goed en die kleur 3-2 en wegens maar een zeskaart harten bij Jand geen kans op een hartenintroever voor Myriam was het toch 6Sc. Onze 5Sc+1 scoorde precies 0 imps. Alle aanleiding natuurlijk voor Jand en Myriam om op te merken dat je voor slembieden bij hun moest zijn.

Ons resultaat voor deze tafel: een rampzalige min 29 imps.

Hans van der Heijde

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslagen. Bookmark de permalink.

2 Responses to We were crunched

  1. Myriam van der heide schreef:

    Ja Hans het was genieten met een grote G! Na iedere week in mootjes te worden gehakt konden we onze lol niet op! En het is inderdaad een aanrader om er bij te zijn , een heerlijk sfeertje ( begin weekeind sfeertje), en je kunt er ook heerlijk eten!

  2. Hans van Dooren schreef:

    Ja Hans, Henneke Klaassen en ik zaten de dezelfde richting als jullie. Wij mochten op het eerste spel 6 Schoppen gedoubleerd spelen. Ging -4 voor 12 Impen. Het laatste spel kwamen wij niet in Slem voor 0 impen en op de middelste twee spellen bleven de tegenstanders op manche niveau steken. Totale score voor deze tafel +26 Impen. Ik denk niet dat dat aan ons fantastische bridgen heeft gelegen. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.